Ingredienser:
1 pkt bacon
1 pkt paprika tricolor(röd, gul, grön)
1 purjolök
1 pkt vacumpackad
skivad salami (smörgåsmat)
3 dl grädde
1 buljongtärning
soja
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Dela paprikorna på mitten, ta ur fröhusen och strimla dem. Skär purjolöken i tunna ringar. Skär eller klipp baconpaketet i ca 2 cm stora bitar. Bryn bacon i en het stekpanna. Sänk värmen och tillsätt paprikan och purjolöken. Låt allt fräsa till paprikan börjar mjukna utan att ta färg. Häll över grädden och smula ner buljongtärningen. Strimla salamin och rör ner i såsen. Låt småputtra till paprikan är helt mjuk. Smaksätt med soja samt ev. salt och peppar. Serveras tillsammans med bandspagetti eller annan pasta. Variationstips: Tillsätt en burk krossade tomater. Smaksätt med färsk basilika. Grädden kan med fördel bytas ut mot 2,5 dl matlagningsgrädde för ett magrare alternativ.
(FL-Net)