Ingredienser:
500 g nötkött, filé eller utskuren biff
2-3 finhackade gula lökar
6-8 medelstora potatisar eller
600 g djupfrysta potatistärningar
smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
Garnering
1 msk hackad persilja
4 äggulor
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i 1/2 cm stora tärningar. Stek den långsamt i smör tills den blir mjuk inuti och lätt brynt utanpå. Strö på litet salt. Håll potatisen varm. Fräs den hackade löken på svag värme. Den skall bli mjuk och guldfärgad utan att bli bränd. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttärningarna. De skall vara lätt brynta runtom men rosa inuti. Salta och peppra. Blanda löken med köttet och låt det bli genomvarmt. Lägg upp på ett serveringsfat, köttet på den ena sidan och potatisen på den andra. Strö över hackad persilja och servera med råa äggulor i skalhalvor.