Ingredienser:
ca 500 g oxfilé
2 msk smör
400 g kantareller
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk mejram
salt
svartpeppar
6 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
soja
vitpeppar
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Putsa filén från senor och hinnor.
3.Vänd den i peppar och mejram.
4.Bryn den runtom i smör ca 2 minuter.
5.Ta upp och salta filén.
6.Lägg den i en eldfast form och stek i 20-25 minuter (mediumstekt - genomstekt).
7.Låt filén vila i 10 minuter ovanpå spisen inlindad i aluminiumfolie innan den skivas.
SÅSEN
1.Lägg kantarellerna i en kastrull och smula i buljongtärningen.
2.Tillsätt skyn från köttet och crème fraiche.
3.Pressa i vitlöksklyftorna.
4.Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
5.Smaka av med soja och peppar.