Ingredienser:
400 g torskfilé, sej, hoki eller liknande fisk
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk potatismjöl
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1 msk senap
½ tsk salt
1 tsk dragon
1 pkt broccoli (250 g)
Gör så här:
Tina den djupfrysta torsken. Skär den i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Mixa fisken med salt, kajennpeppar, potatismjöl, ägg och mjölk. Forma biffar och stek dem på medelvärme i margarin eller smör i en stekpanna, ca 4 minuter per sida.
Gör såsen genom att blanda gräddfil, fransk senap, senap, salt och dragon.
Servera fiskfärsbiffarna med såsen, kokt potatis och broccoli.
Tips!
Blanda gärna ner hackad gräslök i fiskfärsen. Det ger en mild löksmak.